Bodorrózsa
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
2.090 Ft / db
|
|
60 db étrend-kiegészítő kapszula, A bodorrózsa levél: 1. Fogyasztása a kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód részeként javasolt. 3. kapszulákban lévő por bármilyen folyadékban elkeverhető: tea készíthető belőle, emellett hasznos kiegészítője lehet méznek, turmixoknak, shake-eknek, smoothie-knak, illetve tejes vagy tejpótló készítményeknek. |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható kézbesítés: | 2024. október 08. |
Hűségpontok: | 240 |
Átlagos értékelés: | (17) |
|
Részletes ismertető
Ezért ajánljuk:
- A legtöbb bodorrózsalevelet (550 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
- A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
- akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
- 8x nagyobb biológiai aktivitás,
- 2x jobb oldhatóság,
- 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
- 3x erősebb antioxidáns hatás,
- 2x több vízoldható rost,
- 100% hatóanyagtartalom.
- Adalékanyagmentes, a kapszulák a gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak.
- Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
- Egy kapszula hasznosítható hatóanyagtartalma megfelel egy filteres teának.
- A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
A következő tudományos vizsgálatok bemutatásának célja, hogy alátámasszuk a termékben lévő gyógynövény szerepét a kiegyensúlyozott táplálkozásban. ⇒ További részletek. Mindenképpen kattintson a részletekre, mielőtt tovább olvas!
1-2. Polifenolok a kiegyensúlyozott táplálkozásban
- A bodorrózsában a kutatások szerint jelentős mennyiségű flavonoid, többek között kvercetin, kaempferol, apigenin található benne. Ezen kívül pedig a sejtek oxidatív védelmében szerepet játszó anyagok másik csoportja, a polifenolok közül például az epigallokatekin található meg benne nagyobb mennyiségben (Fernández-Arroyo).
- Ezeknek a speciális anyagoknak szerepe van a szervezetben keletkező szabad gyökök semlegesítésében, a szervezet egészségének megőrzésében. A szabad gyökök olyan molekulák, amelyek külső elektronpályájukon egy párosítatlan elektront tartalmaznak, emiatt igen fokozott a reakciókészségük, ezért könnyen reakcióba lépnek más molekulákkal, ezzel megváltoztatják szerkezetüket, funkciójukat. Ha túl sok molekula funkciója változik meg a szervezetben, az betegségek kialakulásához vezethet. A kutatók például jelentős szerepet tulajdonítanak ennek az egyensúly-eltolódásnak a daganatos betegségek, az immunrendszerrel kapcsolatos elváltozások, az epekőbetegség, a gyulladásos bélbetegségek és a vastagbélrák kialakulásában (Blázovics).
-
160 felső légúti fertőzéssel diagnosztizált betegen vizsgálták Németországban a bodorrózsa kivonatából készült szopogató cukorka hatását. A betegek légúti panaszait influenza- és egyéb vírusok, illetve bakteriális fertőzések okozták. A kutatók azért döntöttek a bodorrózsa klinikai vizsgálata mellett, mert korábban állatkísérletekben megfigyelték egyes anyagainak vírusellenes és antimikrobiális hatását is. A kutatók a hatásért a bodorrózsában lévő nagy mennyiségű polifenolos anyagot jelölték meg. A betegeket a kutatók két csoportra osztották. Egyik felük bodorrózsa kivonatot tartalmazó szopogató tablettát kapott, míg a másik részük placebót, vagyis hatóanyag nélküli készítményt. A vizsgálat alatt sem a kezelőorvosok, sem a betegek nem tudták, hogy melyik csoport kapja a hatóanyagot tartalmazó készítményt és melyik a placebót, erről csak a vizsgálat vezetőjének volt tudomása. Ezzel is biztosították, hogy a hatás ne pszichológiai okokra legyen visszavezethető. A kísérlet végén, az adatok kielemzése után a kutatók megállapították, hogy a bodorrózsát kapó csoport tünetei 30 százalékkal csökkentek a hatóanyag nélküli készítményt szedőkhöz képest. A javulás mértéke a nagyobb volt azoknál a betegeknél, akiknek a tüneteit vírusfertőzés okozta, míg kisebb azoknál, akiknek a betegsége bakteriális eredetű volt (Kalus).
-
Kísérletesen a bodorrózsában található speciális anyagok gátolták az influenza A vírus bejutását a sejtekbe, mivel polifenol-tartalma meggátolta a vírusok sejtekhez való kötődését (Ehrhardt).
- A kutatások igazolják, hogy a 100 mikron alatti szuperfinom porokból a polifenolok és a flavonoidok háromszor olyan gyorsan oldódtak ki a gyomorban, mint a 100 és 500 mikron közötti szemcseméretű porokból. A kutatók azt is megfigyelték, hogy a polifenol 70 százaléka oldódik ki a szuperfinom por esetében, míg a 100 és 500 mikron méretű poroknál ez alig haladta meg az 50 százalékot. A flavonoidoknál még nagyobb volt a különbség, a szuperfinom porból a flavonoidok 90 százaléka, míg a 100 és 500 mikron közötti porból ennek csak a fele oldódott ki (Zhong).
- A szuperfinom kezelés jelentősen megnöveli a hozzáférhető antioxidáns hatású polifenolok és flavonoidok mennyiségét. Számos tanulmány megállapította, hogy a kivonható fenoltartalom fordítottan arányos a porszemcsék nagyságával. Minél finomabb tehát egy gyógynövénypor, annál több fenolos anyag tud kioldódni belőle. A kutatások szerint ennek elsődleges oka az, hogy a szuperfinom kezelés szétzúzza a rostmátrixot, amelynek eredményeként felszabadulnak az antioxidáns vegyületek, amelyek a kezelés előtt a rostmátrixhoz kapcsolódtak vagy abba ágyazódtak be (Zhu).
További gyógynövények a "POLIFENOLOKBAN GAZDAG" kategóriában
Figyelmeztetések, ellenjavallatok
- Fogyasztása nem helyettesíti vegyes étrendet.
- Fogyasztása nem javasolt emésztőrendszeri fekélyek, valamint székrekedés esetén.
- Fogyasztása közben kialakuló székrekedés esetén mérsékelje vagy szüneteltesse szedését!
- Fogyasztása nem ajánlott terhesség során, valamint 12 éves kor alatt.
- 6 hét fogyasztás után ajánlott 1 hét szünetet tartani.
- A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Termékminőség
BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le. |
|
|
|
|
"ACRLAB" MINŐSÉGTANÚSÍTÓ VÉDJEGY A laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az ACCREDIT Laboratórium Kft, amely az ACRLAB minőségtanúsító védjegy használatát minden esetben gyártási tételenként engedélyezi. A termékkel kapcsolatos részletes analitikai vizsgálatok eredményei letölthetők a laboratórium honlapjáról ide kattintva. Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide kattintva olvashat bővebben. |
|
|
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32901/2023
|
ADAGOLÁS | ► Naponta 2-3x1-2 kapszula. |
FOGYASZTÁS | Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve. Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból! Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.) |
ÖSSZETEVŐK | ► Kapszulánként 550 mg bodorrózsalevél (Cisti cretici folium) SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin. |
Vélemények
Hiszünk a gyógynövények erejében, ezért rendeljük.
A bodorrózsáról
Hatóanyagai
- Illóolaj kompnensek (pinén, szabinén, mircén, limonén, cineol, borneol, nerol, linalool, geraninol, eugenol, fenkon, alfa-tujon stb.), gyantaanyagok, flavonoidok (kvercetin, kaempferol, apigenin) fenolsavak, polifenolok (epigallokatekin).
Története
- Az ókori Egyiptomban a bodorrózsa gyantáját kecskepásztorok gyűjtötték. A növény levelében lévő gyanta ugyanis a kecskék szakállára ragadva gyűlt össze, ahonnan a pásztorok már könnyen leszedhették. A gyantát kenőcsökben és füstölőkbe rakták, valamint afrodiziákumként használtk.
- Az ókorban fontos kereskedelmi árucikk volt. Egyesek szerint a Bibliában szereplő mirhát is a labdarózsa gyantája adta.
- Az időszámításunk előtti ötödik században Hérodotosz görög történész megemlíti a bodorrózsa használatát parfümökben és tömjénekben.
- Egyéb nevei: cisztusz, szuhar, hamvaslevelű ladania, sziklarózsa.
Elterjedése
- Mediterrán területeken őshonos, sok helyütt jelentős területeket foglal el.
Leírása
- Aromás illatú, gyantás, ragadós felületű, erősen molyhos megjelenésű cserje. Virágai ötszirmúak, lilák, középen sárga porzókkal.