Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

CSIPKEBOGYÓ TERMÉSHÚS

Ár:
2.190 Ft

60 db szuperfinom instant gyógynövényport tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből. 

A csipkebogyó terméshús egészségügyi hatásai:

1. Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. 

2. Támogatja az ízületek egészségét, rugalmasságát, mozgékonyságát.

3. A csipkebogyóban is megtalálható C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, ezen keresztül a csontozat, a porcok, a fogíny és fogak, valamint a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához..

Hűségpontok: 219
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (15)
Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2023. október 05.
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VÁSÁRLOM MEG

Részletes ismertető

Ezért ajánljuk:


A csipkebogyó terméshús egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a csipkebogyóra általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

 

1. Immunrendszer egészségét támogató hatása

  • A csipkebogyó szárított terméshúsa jelentős mennyiségű C-vitamint (aszkorbinsavat) tartalmaz. Mennyisége elérheti az 1,5 százalékot is, amely szinte egyedülálló a növényvilágban. Összehasonlításképpen a friss citromban a C-vitamin csak 0,05 százalékban van jelen.
  • A C-vitamin többek között az immunrendszer megfelelő működésében is fontos szerepet tölt be. Növeli a fehérvérsejtek aktivitását és mozgóképességét, illetve az ellenanyagok termelését is. A C-vitamin szintje a fehérvérsejtekben (fagocitákban, limfocitákban) akár százszor magasabb lehet, mint a vérplazmában (Hemila).
  • Egyes kutatók szerint a fehérvérsejtek C-vitamin szintje megfázáskor csökken, ezért hasznos lehet a pótlólagos bevitele (Wilson).
  • A C-vitamin védi a szöveteket a szabad gyököktől, amelyeket a fagocita fehérvérsejtek vírusfertőzés során termelnek. Ez fokozza a T-limfociták szaporodását is (Hemila).

 

2., 3. Csontok, porcok egészségét, az ízületek rugalmasságát támogató hatása

  • A csipkebogyóval számos klinikai kutatást végeztek az oszteoartritiszben (degeneratív ízületi gyulladásban) szenvedő betegek esetében. A csipkebogyó-kivonat három-négy hónapnyi rendszeres fogyasztása csökkentette a betegek fájdalmát, ízületi merevségét, javította az ízületi mozgását, csökkentette a kezelésre szedett gyógyszerek mennyiségét (Winther, Warholm, Rein).
  • A csipkebogyó hatásosnak bizonyult reumatoid artritisz (ízületeket érintő autoimmun betegség) kezelésében is. A vizsgálatban 89 fő vett részt, akiket két csoportra osztottak. Egyik felük naponta 2,5 grammnyi (5 kapszula) speciális csipkebogyó-kivonatot kapott hat hónapig, a másik felük pedig placebót (hatóanyagot nem tartalmazó kapszulát). A hat hónap elteltével a csipkebogyó-kivonatot szedő betegek állapota javulást mutatott, míg a placebót szedő csoport tagjainak állapota romlott. A kutatók megállapították, hogy a csipkebogyó-kivonat hatásos kiegészítője lehet a reumatoid artritiszben szenvedők kezelésének (Willich).
  • A csipkebogyó magas C-vitamin tartalma ahhoz is hozzájárulhat, hogy csökkenjen a köszvény kialakulásának esélye. A vizsgálatok szerint ugyanis a napi 500 mg-nál több C-vitamint fogyasztók között 17-34%-kal csökken az esélye annak, hogy kialakuljon a köszvény a napi 250 mg-nál kevesebb C-vitamint fogyasztó emberekhez képest (Choi). Egy másik kutatás is alátámasztotta, hogy a napi 250 mg-nál több C-vitamint fogyasztók átlagos húgysavszintje (amelynek emelkedett mértéke a köszvény egyik fő kiváltó oka) alacsonyabb (5,7 mg/dl), mint azoknak, akik naponta kevesebb mint 90 mg a C-vitamin bevitelük (6,4 mg/dl).  A kutatók szerint a köszvény kialakulásának esélye közel felére csökkenthető, ha a napi C-vitamin bevitel meghaladja a 250 mg-ot. A napi 500 mg-nál több C-vitamint fogyasztó emberek húgysavszintje már nem csökken, ugyanannyi, mint a napi 250 mg-nál többet fogyasztóké (Gao). 

Antioxidáns hatása

  • Az USA Mezőgazdasági Hivatala (USDA) 2010-ben egy olyan összegző tanulmányt készített, amelyben egymással összehasonlíthatóvá tette a leggyakoribb mezőgazdasági termékek (főképp zöldségek, gyümölcsök, fűszerek) antioxidáns hatását. Az antioxidáns hatást ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) μmolTE/100 g adták meg (USDA).
  • A tanulmányban a csipkebogyó kiemelkedő, 96150-es ORAC-értékkel szerepel. Összehasonlításképpen érdemes megnézni néhány további, magas antioxidáns hatással rendelkező növényt:
    • Fekete áfonya: 9621
    • Aszalt szilva: 8059
    • Fekete ribizli: 7957
    • Szeder: 5905
    • Cékla: 1976
    • Alma: 4275
    • Narancs: 2103
    • Citrom: 1346
  • Jól látható, hogy a csipkebogyó antioxidáns-tartalma 10-50-szerese más magas antioxidáns tartalmúnak gondolt zöldségeknek, gyümölcsöknek.
  • Az erőteljes antioxidáns hatáshoz a csipkebogyó magas C-vitamin tartalma mellett hozzájárul az is, hogy nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat. Ezek az anyagok az antioxidáns hatás legalább feléhez járulnak hozzá. A C-vitamin mellett azért érdemes magas flavonoidtartalmú csipkebogyót fogyasztani, mert a flavonoidok erőteljes antioxidáns hatásuk révén képesek az oxidálódott, dehidroaszkorbinsavvá (DHA) alakult C-vitamint visszaállítani eredeti formájába, ezáltal kisebb mennyiségű C-vitamin fogyasztásával is azonos hatás érhető el (Cossins).
  • Az antioxidánsoknak fontos szerepe van a szervezetben keletkező szabad gyökök semlegesítésében, a szervezet egészségének megőrzésében. A szabad gyökök olyan molekulák, amelyek külső elektronpályájukon egy egyedülálló, párosítatlan elektront tartalmaznak, emiatt igen fokozott a reakciókészségük, ezért könnyen reakcióba lépnek más molekulákkal, ezzel megváltoztatják szerkezetüket, funkciójukat. Ha túl sok molekula funkciója változik meg a szervezetben, az betegségek kialakulásához vezethet. A kutatók például jelentős szerepet tulajdonítanak ennek az egyensúly-eltolódásnak a daganatos betegségek, az immunrendszerrel kapcsolatos elváltozások, az epekőbetegség, a gyulladásos bélbetegségek és a vastagbélrák kialakulásában (Blázovics)
  • A kutatók lehetségesnek tartják, hogy a természetes antioxidáns anyagok pótlásával az oxidatív károsodás csökkenthető, ezzel a betegségek kifejlődése késleltethető (Maxwell).

Csipkebogyó a népgyógyászatban

A csipkebogyót a népgyógyászatban ízületi fájdalmak, reuma, megfázás, láz, gyomorgörcsök, gyomorsav-hiány, gyomornyálkahártya-gyulladás, gyomorfekély megelőzésére és kezelésére alkalmazzák. Csersavtartalma miatt hasmenés kezelésére is használják. Alkalmazzák ezen kívül epekövek, epehólyagproblémák, alsó húgyúti és vese rendellenessége esetén, továbbá bőröregedés késleltetésére, cukorbetegség esetén, súlycsökkentés érdekében. A magas vérzsírszint, a magas vérnyomás, a perifériális keringés romlása során is felhasználják.


Figyelmeztetések, ellenjavallatok:

  • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
  • 3-tól 10 éves korig a javasolt a kapszulák tartalmát vízben vagy más folyadékban elkeverni a kapszulák nagy mérete miatt (további részletek az Adagolás fejezetnél).
  • Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható.
  • Naponta legfeljebb 10 kapszula fogyasztása javasolt!
  • Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
  • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32160/2023


Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

Minőségi tanúsítvány letöltése gyártási tételszám szerint, amely megtalálható a termék dobozának nyakán, a minőségmegőrzési idő alatt:
00404, 00501

 

ADAGOLÁS ► Naponta 2 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK ► Kapszulánként 700 mg csipkebogyó termés­hús (Rosae pseudo-fructus sine seminibus) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

4.87
15 értékelés
5
(13)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 07. 04.
| 5 / 5 csillag!
2023. 04. 20.
A reggeli éh-gyomri teánk része !
Jótékony hatása különösen megfázás idején mutatkozott meg, gyorsabban tuljutottunk rajta.
Mindenképp javaslom másoknak is.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 01. 27.
Olvastam, hogy jobb a hatása a tablettáknál azért vásároltam remélem hosszútávon beválik
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 01. 13.
Még csak 2,5 hete szedjük, de párom határozott javulást, én kisebb, de javulást érzünk, aminek nagyon örülünk. Folytatni fogjuk a szedését és reméljük még nagyobb javulást fogunk tapasztalni. Köszönjük!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 07. 20.
Por állaga által nem okoz a bélnek felszívódási gondot.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 11. 30.
Nagyon szeretem ezt a terméket, szuper jó ár és nagyon jó minőség.
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 13.
Természetes C vitamin. Leváltottam a mű cuccokat.
| 5 / 5 csillag!
2021. 06. 01.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 01. 27.
C-vitamin őszi-téli pótlására használom, mert teljesen elhagytam a gyógyszergyári készítmények szedését a káros hordozóanyagok miatt. A természetes C-vitamin jobb felszívódású és hasznosulású, mint a vegyi úton előállított, ráadásul egyáltalán nincs visszasavasító hatása.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 08. 01.
Nem nagyon lehet máshol kizárólag csipkebogyót tartalmazó kivonatot kapni, ezért választottam ezt.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 07. 28.
Gyorsan megjött!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 07. 14.
Készítettem a kapszulákból teát!. Tök jó, hogy nem kellett egy csomót várni rá! Mondjuk az én inkább 5 kapszulát raknék egy bögrébe, szerintem nem elég a 2-3 db, de ízlések és pofonok...
| 4 / 5 csillag!
2020. 07. 13.
Elég meggyőzőek voltak az ORAC értékek. Nem is tudtam, hogy ilyen erős antioxidáns hatása van a csipkebogyónak. Mondjuk én ha tehetem, inkább lekvárnak eszem.
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 11.
Végre egy teljesen természetes C-vitamin forrás!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 06. 08.
C-vitamin helyett szedem.

A csipkebogyóról

Hatóanyagai

C-vitamin, B-vitaminok, flavonoidok, szerves savak (almasav, citromsav), szénhidrátok (cukrok, pektinek), karotinoidok, cseranyagok.

 

Története

A csipkebokor szó, mint növénynév már 1246-ban megjelenik oklevélben. A csipke szláv eredetű szó, jelentése "tüske, tövis", amely szúrós hajtásaira utal. Ezt a kellemetlen tulajdonságát őrzi magyar ebcsipke elnevezése is. A növények neveiben megjelenő eb, kutya vagy farkas szó, mindig az adott növény valamely veszélyére hívja fel a figyelmet. Egyéb nevei: gyepűrózsa, hecsedli, vadrózsa, bicskafa, tüskefa, ebcsipke, seggböködő.

 

Elterjedése

Utak mentén, erdőszéleken gyakran találkozhatunk vele. Egész Európában és Ázsiában elterjedt.

 

Leírása

1-3 méter magas cserje, ágai tüskések. Levelei összetettek, 5-7 levélkéből állnak, amelyek széle fűrészes. Áltermése a csipkebogyó, amely serteszőrök közé ágyazott aszmagtermésekből áll (ezek tehát anatómiailag nem magok). Az aszmagterméseket elhúsosodó vacok veszi körül. A termések egész télen a bokron maradnak.

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásároljon két doboz gyógynövénykapszulát és megajándékozzuk egy gyógynövények közötti eligazodást segítő könyvvel is!

  • A könyv bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
  • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
  • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
  • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
  • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

Akik ezt a terméket megvették

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(38)
2.490 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(93)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(56)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(45)
2.890 Ft
A termék gyártása megszűnt
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(38)
2.490 Ft
Raktáron

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(17)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(15)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(6)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(8)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(10)
2.490 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
2.490 Ft
Raktáron

Keresés