Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi JAVALLATTM gyógynövénykapszula:

 

Fehér akác virág

Ár:
1.890 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás

 TELEFONOS MEGRENDELÉS 

Ajándékok a vásárláshoz:

Részletes ismertető

Az egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

 

1-3. Emésztőrendszer működését támogató hatása

 • A tudományos kutatások eredményei alátámasztják a fehér akác virág emésztőrendszerre gyakorolt összetett hatásával kapcsolatos népgyógyászati tapasztalatokat:
  • Számos kutatás vizsgálta az összetevőit, amelyek közül a legjelentősebbek az antioxidáns hatású flavonoidok, a különféle poliszacharidok (nyálkaanyagok) és az illóolaj. (Dr. Giet és munkatársa kutatása)
  • A virágok a bennük található fenolos vegyületek miatt erős antioxidáns hatással rendelkeznek. Ezek között számos különleges, más növényekben ritkán előforduló flavonoid van, mint például az akacetin, a szekundiflorol, a mukronulatol, az izomukronulatol és az izovezitol. (Dr. Ji és munkatársai kutatása, Dr. Tian és munkatársa kutatása)
  • A virágok fontos vegyületei a poliszacharidok (nyálkaanyagok). Ezek bevonják a nyelőcső, a gyomor és bél nyálkahártyáját, ezáltal védőréteget képeznek. Ennek hatására csökken a felszívódás, a bélfal kevésbé lesz irritált. Az illóolaj komponensek közül legnagyobb mennyiség karén és a levendulában is nagy mennyiségben jelen lévő linalool található meg a virágban. (Dr. Stanko és munkatársai kutatása)

Fehér akác a népgyógyászatban

A népgyógyászat magas nyálkatartalma miatt köhögéscsillapításra használja. Enyhe vízhajtóként tartják számon, emellett hashajtóként is alkalmazzák. Használják görcsoldásra és nyugtatóként is. Úgy tartják, hogy csökkenti a gyomorsavtermelést, így reflux ellen is alkalmazzák. A savcsökkentő hatás miatt étvágycsökkentőként is számon tartják, így fogyókúrák esetén is alkalmazzák. (TRC Natural Medicines)


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • A fehér akác virág fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült. Minőségi tanúsítvány letöltése.


Adagolás Kétszer 1-3 kapszula étkezés előtt.
A) Kapszulaként fogyasztva Bő folyadékkal lenyelve.
B) Teaként fogyasztva A kapszulákat 2 dl frissen forralt vízbe helyezve, majd 3-5 perc után lassan, kis kortyokban elfogyasztva, étkezés előtt.
Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kapszulából!
Összetevők Kapszulánként 300 mg fehér akác virág (Robiniae flos) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

5.00
8 értékelés
5
(8)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg véleményed!
| 5 / 5 csillag!
2021. 09. 22.
Az Önök által 3 pontban felsoroltak teljes mértékben igazolódnak.
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 05.
Megfázás után sokáig köhögtem, az orvos szerint refluxom van. Az akác mellé szedtem fahéjat, ládzsás útifüvet és málnalevél kapszulát, jelenleg sokkal jobb.
| 5 / 5 csillag!
2021. 06. 24.
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 27.
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 28.
A gyomromra vettem, mert sokszor marta a nyelőcsövem a sok sav. Minden ebéd előtt beveszek belőle 3 darabot. Sokkal jobb!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 07. 15.
Olvastam, hogy jó fogyókúrához is, ezért vettem. Három hét alatt öt kiló mínusz. Mondjuk az étkezésemre is jobban ügyelek.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 06. 29.
Általános egészségmegőrzés céljából szedek gyógynövény-kapszulákat. Ez is köztük van, bajom meg semmi.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 03. 18.
A gyomorra nagyon jó, körömvirággal és kamillával együtt szedem. Elégedett vagyok!

SonicFine szuperfinom gyógynövényporok


Tudtad?

A JAVALLATTM gyógynövény kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövénypornak számos előnyös élettani hatása van: akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság, 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom, sokoldalú felhasználás.
Tudj meg többet SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásárolj két doboz gyógynövénykapszulát és egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

 • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

A fehér akácról

Hatóanyagai

 • Flavonoidok, nyálkaanyagok, illóolaj.

 

Története

 • Neve a görög akakia szóból ered, amelynek jelentése: ártatlan, fehér. Ez a nagy mennyiségben nyíló fehér virágaira utal. Nem valódi akác, tudományos neve is erre utal: pseudoacacia. Magyarországon a 18. században kezdték el ültetni, a 19. századra pedig az egész Alföldön megjelent. Nagy mennyiségű nektárt termel, így kiváló méhlegelő. A belőle készült méz nagy mennyiségű fruktózt tartalmaz, így sokáig nem kristályosodik ki.

 

Elterjedése

 • Észak-Amerikából származó, fás szárú növény. Hazánkban szívesen telepítik, de könnyen elvadul. Mivel jól bírja a száraz körülményeket, ezért ilyen helyeken gyakran kiszorítja az eredeti növényállományt. 

 

Leírása

 • Levelei szórt állásúak, páratlanul szárnyasan összetettek. Fehér színű pillangós virágai lehajló fürtvirágzatban nyílnak. 

Megjegyzések


A gyógynövénytermékre vonatkozó egészségügyi hatások mindegyike szerepel az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalos jegyzékében, amelyet az EU tagállamai által beküldött tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. A tudományos bizonyítékok értékelése folyamatos, amelyet mi is rendszeresen áttekintünk. Az egészségügyi hatások alatt ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak! Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. A népgyógyászati tapasztalatok bemutatásának célja elsősorban az adott gyógynövény történeti és kulturális szerepének megismertetése. Sem a népgyógyászati alkalmazás, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek!

Keresés