Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi JAVALLATTM gyógynövénykapszula:

 

Fehér üröm herba

Ár:
1.890 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás

 TELEFONOS MEGRENDELÉS 

Ajándékok a vásárláshoz:

Részletes ismertető

Egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

 

1. Epetermelést fokozó hatása*

 • Epehajtó hatása a keserű anyagokkal kapcsolatos hatástani ismereteken alapul. Az általánosan elfogadott tudományos konszenzus szerint a keserű ízérzés a szájnyálkahártya ízérző receptoraiból induló, bolygóideg által közvetített reflexszel javítja az epefolyadék elválasztását. A fokozott epefolyadék elválasztás segíti a zsíros ételek megemésztését, csökkenti a epekövek kialakulásának esélyét. (Dr. Csupor Dezső kutatása)

 

2. Emésztés egészségét támogató hatása*

 • Az epefolyadék mellett más emésztőnedvek elválasztását is fokozzák a fehér ürömben lévő keserűanyagok és illóolaj-komponensek. Így fokozza a vékonybél által termelt emésztőnedv kiválasztását is, amit humán vizsgálati adatok is alátámasztanak.(Dr. Csupor Dezső kutatása)
 • A fehér üröm kivonatának hatását vizsgálták Crohn-betegség fennállása esetén. A vizsgálatot a Yale Egyetem Orvosi Iskolája Belgyógyászati Tanszékének munkatársai végezték Németországban. A kettős vak klinikai vizsgálatban 40 Crohn-betegségben szenvedő páciens vett részt. Egy részük tíz héten keresztül fehér ürmöt tartalmazó készítményt, a másik részük pedig placebót kapott, emellett tovább folyt szteroidos kezelésük is. Nyolc hét elteltével a fehér ürmöt tartalmazó készítményt kapó betegek 65 százalékánál szinte teljesen megszűntek a tünetek, míg azoknál nem történt ilyen javulás, akik nem fogyasztották a készítményt. A hatás egészen a megfigyelési időszak, vagyis a 20. hét végéig kitartott. A húsz beteg közül mindössze kettőnél kellett újrakezdeni a kortikoszteroid kezelést. (Dr. Omer és munkatársai kutatása)
 • Egy másik, szintén a Yale Egyetem Orvosi Iskolája Belgyógyászati Tanszékének munkatársai által végzett kutatás is hasonló eredményre jutott. Itt hat héten keresztül kezeltek 10-10 Crohn-beteget. A vizsgálat végén a fehér ürmöt tartalmazó készítményt szedő 10 beteg közül 8-nál jelentős javulást észleltek, míg a placebót szedő 10 betegnél csak két esetben fordul elő hasonló eset. (Dr. Krebs és munkatársai kutatása)

 

3. Étvágyjavító hatása*

 • A fehér üröm régóta, a népgyógyászatban is alkalmazott, bevált szer étvágytalanság estén. Európa szinte összes országában alkalmazzák e célból. Az étvágyjavító hatás szintén a fokozott emésztőnedv-elválasztásnak köszönhető. (Dr. Palomino és munkatársai kutatása)

Népgyógyászati alkalmazása

 • A fehér ürmöt a fentieken túl is széles körűen alkalmazzák a népgyógyászatban. Használják vágyfokozóként (afrodiziákumként), görcsoldóként, izzadás fokozására (meghűléses betegségeknél), depresszióra, memória javítására, izomfájdalomnál, májbetegségeknél (TRC Natural Medicines)

Megjegyzések

 • csillaggal (*) jelölt kedvező egészségügyi hatás kifejezettebben érvényesül az Adagolásnál ismertetett "B" fogyasztási mód esetén!
 • A fehér üröm herbájának fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
 • Fogyasztása nem ajánlott 18 éven aluliaknak, várandós és szoptatós anyáknak
 • Epeúti elzáródás vagy epehólyag-gyulladás esetén ne fogyassza!
 • Fészkes virágzatúak családjába tartozó növényekkel szembeni érzékenység esetén fogyasztása ellenjavallt!
 • Négy hét fogyasztás elteltével tartson legalább egy hét szünetet!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!
  .

Termékünk gyógyszerkönyvi minőségű gyógynövényből készült. Minőségi tanúsítvány letöltése.


Adagolás Naponta kétszer 1-3 kapszula étkezés előtt.
A) Kapszulaként fogyasztva Bő folyadékkal lenyelve.
B) Teaként fogyasztva A kapszulák tartalmát 2 dl forró vízbe helyezve, majd felkeverés után teaként fogyasztva.
Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Összetevők Kapszulánként 260 mg fehér üröm virágos hajtás (Absinthi herba) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

4.63
8 értékelés
5
(5)
4
(3)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg véleményed!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 09. 23.
Első rendelés óta utánanéztem, kipróbáltam: jó minőség (USP), a hatóanyag/felszívódás megfelelő. Fő alkalmazási területe TCM szerint a máj/epe és a rák (50féle ellen). Az epekőoldó keverék egyik fő összetevője. A dobozon javasolt adagolás nem specifikus. Neves US brand megfelelője kb. felébe kerül, ezért drágának találom különösen a hiányos információra is tekintettel (ami nem feltétlenül a gyártó dolga). FÜ az abszint fő alkotója. Természetgyógyász nélküli alkalmazása kétséges hatású.
| 4 / 5 csillag!
2021. 08. 12.
Olyan rövid ideje kezdtem szedni, még nem tudok vélemény mondani.. Bízom a hatásába!
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 15.
Kiváló termék, elfogadható áron. Teljes mértékben megfelel a leirtaknak.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 08. 11.
Nekem egy barátnőm ajánlotta rosszkedv ellen. Nem tudom, hogy placebó vagy sem, de úgy tűnik tényleg használ.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 08. 10.
A nagyobb étkezések után mindig fáradt voltam, hiába ittam kávét. Amióta a fehér ürmöt szedem ebéd előtt fél órával, teljesen elmúlt a fáradtságom. Ajánlom!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 08. 07.
Tényleg segített az emésztésemen, de szerintem egy kapszulában is túl sok üröm van. Én ráadásul először kettőt vettem be pár napon keresztül, az emésztésem ugyan javult, de furcsa érzés volt a hasamban. Most már csak egy kapszulának csak a felét használom, így jól működik. Szóval csak óvatosan!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 07. 16.
Nekem teljesen helyrerakta az emésztésemet!
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 02.
Írták, hogy nagyon keserű, gondoltam kipróbálom teaként is. Hat, mit ne mondjak, ennél keserűbbet tényleg nem éreztem még! Az értékelésem a keserűségére vonatkozik! - ha tehettem volna 10 csillagot adok rá!

SonicFine szuperfinom gyógynövényporok


Tudtad?

A JAVALLATTM gyógynövény kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövénypornak számos előnyös élettani hatása van: akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság, 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom, sokoldalú felhasználás.
Tudj meg többet SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásárolj két doboz gyógynövénykapszulát és egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

 • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

A fehér ürömről

Hatóanyagai

 • A hajtás 0,2-0,4 % keserűanyagot tartalmaz, főkép abszintint és artabszintin. A legkeserűbb hazánkban honos növényfaj. A szárított hajtásából készült kivonat olyan keserű, hogy az még 50 000-szeres hígításban is érezhető. A keserű anyagokon kívül 0,3-0,9 % illóolajat tartalmaz, amelynek fő összetevői a tujol, a tujon, a pinén és a fellandrén. (Dr. Palomino és munkatársai kutatása)

 

Története

 • A 20. század elején rendkívül népszerű alkoholos ital volt az abszint, amelynek ízesítésére fehér ürmöt használtak. Magas alkoholtartalma és a korabeli szeszgyártásból származó melléktermékek miatt, illetve a túlzott fogyasztásának hatására beszéd- és alvászavar, mentális zavarok, hallucináció alakult ki. Ezt a korabeli orvosok a fehér üröm számlájára írtak, de a 20. századi kutatások egyértelműen cáfolták ezt a téves nézetet. 

 

Elterjedése

 • Magyarországon vadon is előforduló évelő gyógynövény.

 

Leírása

 • Levelei hosszú nyelűek, háromszor szárnyasan szeldeltek, ezüstösen molyhosak. Fény, meleg és szárazságtűrő faj. Kellemes megjelenése, és leveleinek finom illata miatt díszkertekbe is ültethető.

Akik ezt a terméket megvették

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(19)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(9)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(7)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(8)
1.890 Ft

Megjegyzések


A gyógynövénytermékre vonatkozó egészségügyi hatások mindegyike szerepel az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalos jegyzékében, amelyet az EU tagállamai által beküldött tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. A tudományos bizonyítékok értékelése folyamatos, amelyet mi is rendszeresen áttekintünk. Az egészségügyi hatások alatt ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak! Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. A népgyógyászati tapasztalatok bemutatásának célja elsősorban az adott gyógynövény történeti és kulturális szerepének megismertetése. Sem a népgyógyászati alkalmazás, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek!

Keresés