Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi JAVALLATTM gyógynövénykapszula:

 

Izlandi zuzmó

Ár:
1.890 Ft
1.490 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás

 TELEFONOS MEGRENDELÉS 

Ajándékok a vásárláshoz:

Részletes ismertető

Egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

 

1-2. Az irritált torkot, garatot és hangszálakat nyugtató, valamint az immunrendszer egészségét támogató hatása

 • Németországban 63 olyan emberen vizsgálták az izlandi zuzmó hatását, akik orrműtét miatt csak szájon át tudtak lélegezni, így az rendszeresen kiszáradt és irritált lett. A betegek naponta 10 alkalommal kaptak izlandi zuzmó kivonatot. Az orvosok jelentős javulást tapasztaltak a betegeknél. Csökkent a szájnyálkahártya szárazsága és gyulladása, kisebbek lettek a nyirokcsomók, kevesebbszer fordult elő rekedtség és torokfájás. (Dr. Kempe és munkatársai kutatása)
 • Egy másik, szintén németországi kutatásban a 100 olyan beteg vett részt (7-től 85 éves korig), akik különféle szájüregi és garatnyálkahártya gyulladástól (63 beteg), vagy krónikus hörghuruttól, illetve más tüdőbetegségtől szenvedtek (37 beteg). Mindannyian 160 mg izlandi zuzmó kivonatot kaptak minden 2-3 órában (a kivonatban 5 mg medvetalp is volt). A betegek 86 százalékánál figyeltek meg jelentős javulást. Azon betegek állapota nem javult számottevően, akik súlyosabb hörgőbetegségektől szenvedtek. (Dr. Vorberg kutatása)
 • Egy nagyszabású németországi kutatásban vizsgálták egy izlandi zuzmó készítmény alkalmazásának lehetséges mellékhatásait is. A vizsgálatban összesen 3143 felső légúti betegségben szenvedő személy vett részt, közülük 1443 gyerek. Összesen 73 esetben figyeltek meg mellékhatást, azonban ezek nagy része a betegséghez kapcsolódott és spontán elmúlt. A kutatók az eredmények alapján kedvezőnek ítélték meg az izlandi zuzmó alkalmazását és nagyon kis kockázatúnak találták alkalmazását. (Dr. Hecker és munkatársa kutatása)
 • A laboratóriumi kutatásokban az izlandi zuzmóból kivont galaktomannánonok jelentős immunmoduláló hatásúak voltak. Az benne lévő zuzmósavak gátolták egyes kórokozó baktériumok és vírusok szaporodását, illetve gyulladáscsökkentő hatásukat is igazolták. (Dr. Ingólfsdóttir és munkatársai kutatása, Dr. Freysdóttir és munkatársai kutatása)

 

3. Az egészséges emésztést támogató hatása

 • Emésztésre gyakorolt kedvező hatása a keserű anyagokkal kapcsolatos hatástani ismereteken alapul. Az általánosan elfogadott tudományos konszenzus szerint a keserű ízérzés a szájnyálkahártya ízérző receptoraiból induló, bolygóideg által közvetített reflexszel javítja az epefolyadék elválasztását. A fokozott epefolyadék elválasztás segíti a zsíros ételek megemésztését, csökkenti a epekövek kialakulásának esélyét.
 • Az epefolyadék mellett más emésztőnedvek elválasztását is fokozzák az izlandi zuzmóban lévő keserűanyagok és egyéb összetevők.

Izlandi zuzmó a népgyógyászatban

 • Az izlandi zuzmót a népgyógyászatban is elsősorban torokirritáció esetén alkalmazzák. Emellett használják emésztésjavításra, lázcsillapításra, húgyúti problémák kezelésére, fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség növelésére, valamint tisztítókúrákhoz. (TRC Natural Medicines)


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Az izlandi zuzmó fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó! 

Az izlandi zuzmó (Lichen islandicus) szerepel a hatályos gyógyszerkönyvben (Ph. Hg. VIII.) Részletek

Napi adag Kétszer 1 kapszula.
A) Kapszulaként fogyasztva Bő folyadékkal lenyelve (lehetőleg étkezés előtt).
B) Teaként fogyasztva A kapszulákat 2 dl frissen forralt vízbe helyezve, majd 3-5 perc után lassan, kis kortyokban elfogyasztva.
Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Összetevők Kapszulánként 400 mg izlandi zuzmó (Lichen islandicus) teljes értékű kivonata (DER 1,5:1), kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

5.00
5 értékelés
5
(5)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg véleményed!
| 5 / 5 csillag!
2021. 08. 28.
| 5 / 5 csillag!
2021. 08. 03.
Sajnos érzékeny a torkom és a légcsövem, könnyen megfázik és gyakran fáj. Kétszer bevettem a kapszulát, de nem vettem észre semmilyen javulást. Akkor megnéztem újra a dobozt és ott van, hogy ilyen esetekben inkább oldjuk fel a kapszulát és teaként fogyasszuk. Este ittam és másnapra érezhetően jobb lett a torkom, légcsövem. Két dobozzal rendeltem, hogy elég legyen télre is.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 24.
Fantasztikus minőségi gyógynövényeket kaptunk a mai csomaggal. Máskor is rendelünk majd és ajánljuk minden ismerősünknek!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 15.
Hetekig hangszálgyulladásom volt, az antibiotikumok semmit nem használtak. A férjem rendelt önöktől Izlandi zuzmót, pár nap elteltével rohamosan javulást tapasztaltam!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 08.
Ma rendeltem belőle, mert többen ajánlották!

SonicFine szuperfinom gyógynövényporok


Tudtad?

A JAVALLATTM gyógynövény kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövénypornak számos előnyös élettani hatása van: akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság, 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom, sokoldalú felhasználás.
Tudj meg többet SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásárolj két doboz gyógynövénykapszulát és egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

 • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

Az izlandi zuzmóról

Hatóanyagai

 • Poliszacharidok (alfa- és béta-D-glükán és más nyálkaanyagok), keserűanyagok, ásványi anyagok, szterolok, karotinoidok.

 

Története

 • Az izlandi zuzmó a 18 század végén az egyik leggyakrabban alkalmazott gyógynövény volt.
 • A zuzmóport ínséges időben a kenyérhez adták. Ez egyrészt kiadósabbá tette a kenyeret, másrészt a benne lévő keserű- és nyálkaanyagok miatt hosszabban volt eltartható.
 • A középkorban főképp tisztító kúrákhoz (purgálásra) használták.

 

Elterjedése

 • Főképp az északi országokban elterjedt, így Izlandon, Skandináviában és Oroszországban. Telepei ugyanakkor megjelennek a magasabb hegységekben is, így az Alpokban és a Kárpátokban is találkozhatunk vele.

 

Leírása

 • 10-15 cm magas, villaszerűen elágazó telepeket alkot, amelyek felszíne foltosan zöldes-barnás színű, fonákja pedig szürkés-fehér.

Akik ezt a terméket megvették

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(17)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 Csillag az 5-ből!(9)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(9)
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(7)
1.890 Ft

Hasonló termékek

Megjegyzések


A gyógynövénytermékre vonatkozó egészségügyi hatások mindegyike szerepel az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalos jegyzékében, amelyet az EU tagállamai által beküldött tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. A tudományos bizonyítékok értékelése folyamatos, amelyet mi is rendszeresen áttekintünk. Az egészségügyi hatások alatt ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak! Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. A népgyógyászati tapasztalatok bemutatásának célja elsősorban az adott gyógynövény történeti és kulturális szerepének megismertetése. Sem a népgyógyászati alkalmazás, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek!

Keresés