Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Javallatok

Kutatás: a legjobb gyógynövények szorongásra

Nagyszabású, Magyarországon egyedülálló kutatásunkban arra kerestük a választ, hogy melyek azok a gyógynövények, amelyek leginkább alkalmasak a szorongás kezelésére. 

Menopauza tüneteit enyhítő gyógynövények

A menopauza a hormonális egyensúly felborulásával jár és sok hormont érint, ezért a tüneteket nem lehet olyan gyógyszerrel kezelni, ami csupán egy hatóanyagot tartalmaz – nincs is ilyen gyógyszer forgalomban. A gyógynövények éppen azért alkalmasabbak a tünetek kezelésére, mert már egyetlen gyógynövényben is számos aktív hatóanyag lehet, ha pedig kombináltan használjuk őket, még jobb eredményeket érhetünk el. 

„Zsírégető” gyógynövények

Megérkezett a nyár, érdemes hát gyorsan formába hoznunk magunkat! Ebben számos gyógynövény lehet a segítségünkre.

Három hazai gyógynövény a PMS tüneteire Az előző cikkben a klinikailag bizonyított hatású barátcserje premenstruációs szindróma (PMS) kezelésében betöltött szerepéről írtunk. Ez a mediterráneumból származó, kellemes illatú cserje ugyan védett helyen hazánkban is áttelel, de a nőgyógyászati problémák kezelésére olyan gyógynövények is rendelkezésre állnak, amelyek jól bírják a hazai klímát, hiszen nálunk is honosak. Ebben cikkben a hazánkban is termő és gyűjthető, hormonrendszerre ható növényeket, illetve felhasználhatóságuk lehetőségeit mutatjuk be.
Felborult hormonegyensúly

A gyógynövények hatóanyagai általában csak finoman avatkoznak be az elhangolt emberi szervezet működésébe. Ezáltal nem késztetik erőteljes ellenreakcióra a testünket és a hozzászokásnak is kisebb az esélye. Különösen fontos ez a „finomhangolás”, ha a hormonrendszerünkről van szó. 

Felfázás? Kezeljük gyógynövényekkel!

Elég egy apró figyelmetlenség, néhány pillanattal több időzés egy hideg padon és máris megvan a baj: égető, csípő érzés vizeletürítéskor, alhasi fájdalom, hidegrázás, amelyek mind a húgyhólyaghurut jellegzetes tünetei.

Ízületi gyulladások kezelése gyógynövényekkel

A reuma, vagy hivatalos nevén sokízületi gyulladás (reumatoid artritisz) sokak életét keseríti meg, míg másoknak a porcszövetük kopása (oszteoartritisz) okoz fájdalmat.

200 000 ezer éve használt gyógynövény

A nyírfát akár közönséges fának is gondolhatjuk, hiszen mindenütt találkozhatunk vele az országban. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy valószínűleg ez a fehér kérgű fa a legrégebben használt gyógynövényünk.

Gyógynövényekkel a megfázás és az influenza ellen

A tél vége és a tavasz eleje a megfázásos betegségek és az influenza megjelenésének időszaka. A kevésbé súlyos esetek kezelésére kiválóan alkalmasak a gyógynövények. De melyiket használjuk száraz köhögésre, hurutos köhögésre, náthára, vagy influenza esetén?

Aranyér helyett aranyat érő gyógynövények Vannak olyan betegségek, amelyekről nem szívesen beszélünk ismerőseink előtt. Ezek közül valószínűleg a leggyakoribb az aranyér.

Keresés