Kasszia fahéj
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
1.890 Ft / db
|
|
60 db étrend-kiegészítő kapszula, A kasszia fahéj hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai: |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható kézbesítés: | 2024. november 12. |
Hűségpontok: | 219 |
Átlagos értékelés: | (18) |
|
Részletes ismertető
Ezért ajánljuk:
- Kapszulánk kimagasló mennyiségben tartalmaz fahéjat (500 mg) szuperfinom por formájában.
- A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
- akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
- 8x nagyobb biológiai aktivitás,
- 2x jobb oldhatóság,
- 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
- 3x erősebb antioxidáns hatás,
- 2x több vízoldható rost,
- 100% hatóanyagtartalom.
- Adalékanyagmentes, a kapszulák a gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak.
- Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
- A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
A termék kedvezményes áron vásárolható meg a Reflux Stop! csomagban!
A kasszia fahéj egészségtámogató hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok
A következő tudományos vizsgálatok bemutatásának célja, hogy alátámasszuk a termékben lévő gyógynövény homeosztázist, vagyis a szervezet egészséges egyensúlyi állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek. Mindenképpen kattintson a részletekre, mielőtt tovább olvas!
1. Az egészséges vércukorszint fenntartását támogató hatása
- A fahéjfa kéreg vércukorszint-csökkentő hatását számos klinikai vizsgálatban igazolták. Az egyik ilyen kutatásban 30 nő és 30 férfi vett részt, az átlagéletkoruk 52 év volt. A résztvevőket csoportokra osztották, egyesek különböző mennyiségben (napi 1, 3 és 6 g) fahéjat kaptak, a többiek pedig palcebót, vagyis hatóanyag nélküli készítményt. 40 nap elteltével a fahéjat kapók éhgyomri vércukor szintje 18-29 százalékkal, triglicerid szintjük 23-30 százalékkal, LDL-koleszterin szintjük 7-27 százalékkal, míg a összkoleszterin szintjük 12-26 százalékkal csökkent. A placebo készítményt szedőknél nem mértek változást (Khan).
- Egy USA-ban végzett kutatásban azt vizsgálták, hogy miképp hat a fahéj a hemoglobin A1C (HbA1C) szintre. A HbA1c a hemoglobin egy alegysége, amely képes glükózt megkötni. Minél magasabb a vércukorszint, annál több cukor kötődik hemoglobinhoz. Kezdetben a kötés instabil, de néhány óra alatt stabilizálódik, így a cukor nem tud többé leválni a hemoglobinról. Emiatt jól megállapítható segítségével az elmúlt 60-100 nap átlagos vércukor szintje. A 90 napos kutatásban 109 kettes típusú cukorbetegségben szenvedő vett részt. A résztvevők egyik fele hagyományos kezelést, a másik fele pedig a hagyományos kezelés mellett fahéjat is kapott (napi 1 grammot). A vizsgálat kezdetén a résztvevők átlagos HbA1C szintje magasabb volt, mint 7%. A vizsgálat végén a fahéjat kapók HbA1C szintje 0,83%-kal csökkent, míg a hagyományos kezelést kapóknál a csökkenés mértéke csak 0,37% volt. Az eredmények alapján a kutató javasolta a fahéjat a 2-es típusú cukorbetegség kiegészítő kezelésére (Crawford).
- Szintén a fahéj 2-es típusú cukorbetegek HbA1c szintjére gyakorolt hatását vizsgálták egy angliai kutatásban. Ebben 58-an vettek részt (25 férfi és 33 nő), az átlagéletkoruk 55 év volt. Mindannyiuk HbA1c értéke magasabb volt mint 7%. A 12 hetes kutatás végén a fahéjat kapók átlagos HbA1c értéke 8,22%-ről 7,86%-ra csökkent, míg a placebo csoportban ez az érték nőtt. Szintén javulást értek el a vérnyomás és a testsúly terén is (Akilen).
- Az eddig ismertetett kutatási eredményeket egy Kínában végzett kísérlet is alátámasztotta. Ebben 66 fő vett részt, és azoknál, akik fahéjkivonatot kaptak, jelentősen csökkent az éhgyomri vércukor szint és a HbA1c szint is (Lu).
- Az előző eredményeket egy további kínai kutatás is alátámasztja. Ebben 137-en vettek részt és két hónapig tartott, a résztvevők átlagéletkora 61 év volt. A kísérletben sem a fahéjkivonatot, sem a placebót kapók nem kaptak egyéb kezelést. Két hónap elteltével a fahéjat kapóknál az éhgyomri vércukor szint 8,85 mmol/l-ről 8,19 mmol/l-re csökkent, a terheléses vércukor vizsgálatkor a cukor beadása után a vércukor szintje a korábbi 15,1-ről 13,3-ra csökkent, míg a placebót kapóknál nem történt érdemi változás (Stoecker).
- Franciaországban a fahéj antioxidáns hatását olyan embereken vizsgálták, akik nem voltak cukorbetegek, de az éhgyomri cukorértékük már emelkedett volt és túlsúlyosak, vagy súlyosan elhízottak voltak (BMI 25-40). Az antioxidáns hatású gyógynövények azért fontosak emelkedett vércukorszint és elhízás esetén, mivel ilyenkor nagyobb mennyiségben jelennek meg a szervezetben a különféle gyulladásserkentő anyagok, emiatt a szervezet fokozott oxidatív stressznek van kitéve. A vizsgált személyek 12 héten keresztül napi kétszer kaptak fahéjkivonatot. A kutatók megállapították, hogy a fahéj fogyasztása antioxidáns hatású, ezért ajánlották rendszeres fogyasztását a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegség kialakulása kockázatának csökkentésére (Roussel).
További gyógynövények a "VÉRCUKOR" kategóriában
2. Az emésztőrendszer egészséges működését támogató hatása
- A fahéj más fűszerekhez hasonlóan elsősorban az emésztésre van kedvező hatással. A kísérletek szerint csökkenti a gyomorsavtermelést és gátolja a bélrendszeri fekélyek kialakulását (Rao).
- A fahéj hatóanyagai csökkentik a bélfalak simaizmainak görcskészségét.
- Antibakteriális hatóanyagai számos, az emberi bélrendszerben előforduló baktérium fejlődését gátolják, amelyek elszaporodása bélrendszeri panaszokat okozhat. A hatóanyagai közül elsősorban a fahéjaldehidek és a szalicilaldehid gátolta a baktériumok fejlődését (Lee, Kim).
További gyógynövények az "EMÉSZTÉS TÁMOGATÁSA" kategóriában
Figyelmeztetések, ellenjavallatok
- Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
- Csökkentheti a vércukorszintet és fokozhatja a vércukorszintet csökkentő gyógyszerek és gyógynövények hatását!
- 6 éves kor alatt fogyasztása nem ajánlott!
- 6 és 12 éves kor között, valamint terhesség és szoptatás alatt naponta legfeljebb 1 kapszula fogyasztása javasolt!
- A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Termékminőség
BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le. |
|
|
|
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32168/2023
Kosárba |
ADAGOLÁS | ► 2x1 kapszula étkezés előtt. |
FOGYASZTÁS | Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve. Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból! Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.) |
ÖSSZETEVŐK | ► Kapszulánként 500 mg kasszia fahéjfa kéreg (Cinnamomi cassiae cortex) SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin. |
Vélemények
A fahéj illatát,ízét imádom!
Bár most komplex termékben rendeltem,de ajánlom Mindenkinek!
Köszönöm szépen!
Igen, szedhető együtt a fahéj és a katáng.
A Fahéjfát imádom, mert bár kapszula, de nem lesz tőle kiütéses az arcom (minden kapszulától az leszek), isteni finomra porított, tehát a kávémba is jó, és a lényeg: segít egyensúlyban tartani a cukorértékemet, illetve az egész emésztési rendszeremet rendbe tette. A Vércukor kontroll komplexszel kombinálva szedem és szuper!
Köszönet érte a webshopnak!
A kasszia fahéjról
Hatóanyagai
-
Illóolaj (1-4%, 70-90% fahéjaldehid, továbbá transz-fahéjsav, benzaldehid, eugenol, kumarin), cserzőanyagok, diterpének, poliszacharidok, diterpének.
Története
-
A fahéj az egyik legrégebb óta használt fűszer- és gyógynövényünk.
-
Kínában már 4000 éve születtek feljegyzések gyógyászati felhasználásáról.
-
Egyiptomban balzsamokba keverték, a görögök és a rómaiak is fűszernek és illatszernek használták.
-
A 12. században Németországban homloküreg-gyulladásra, megfázásra, náthára javasolták.
-
Négy fahéjfajt használunk fűszerként: ceyloni fahéj (Cinnamomum verum), kasszia fahéj (C. cassia), vietnámi fahéj (C. loureiroi), indonéz fahéj (C. burmannii)
Elterjedése
-
A kasszia fahéj Dél-Kínában honos, de a trópusi területeken más helyeken (Vietnámban, Indonéziában) is termesztik.
Leírása
-
10-15 méter magasra növő örökzöld fa.