Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi JAVALLATTM gyógynövénykapszula:

 

Mezei cickafark herba

Ár:
1.890 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás

 TELEFONOS MEGRENDELÉS 

Ajándékok a vásárláshoz:

Részletes ismertető

Egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

 

1. A menstruáció előtti és alatti jó közérzet elősegítése

 • A Journal of Pediatric & Adolescent Gynecology (Gyermek- és Serdülőkori Nőgyógyászat Folyóirata) 2015-ben számolt be arról a kísérletről, amelyben olyan egyetemistákat vizsgáltak, akik konkrét kiváltó ok nélküli fájdalmas menstruációban szenvedtek. Két egyenlő csoportra osztották őket, az egyik csoport három hónapon keresztül placebót (hatóanyag nélküli szert) kapott, a másik pedig a placebón kívül még cickafarkat is teafilterben. A vizsgálatot két menstruációs cikluson keresztül folytatták. A résztvevők eközben folyamatosan értékelték fájdalmuk erősségét. A cickafark teát fogyasztók között mind a két ciklusban jelentősen kisebb volt a fájdalom, mint a kizárólag placebót kapók esetén. A kutatók megállapították, hogy a cickafark hatékony eszköze a fájdalom csökkentésének konkrét kiváltó ok nélküli fájdalmas menstruáció esetén. (Dr. Jenabi és munkatársa kutatása)

 

2. Egészséges emésztést elősegítő hatása *

 • A laboratóriumi kísérletekben tapasztalt antibakteriális és antioxidáns hatás, illetve az állatkísérletekben megfigyelt gyulladáscsökkentő hatás alátámaszthatja azt, hogy a cickafarkat már hosszú ideje alkalmazzák felfúvódás, hasi feszülés kezelésére. A cickafark herba gyulladáscsökkentő hatásáért elsősorban szeszkviterpén lakton tartalma lehet felelős. (Dr. Bíró-Sándor Zsuzsanna kutatása)
 • Gyomorfekély és más gyomor-bél problémák kezelésében játszott hagyományos szerepét támasztják alá azok a kísérletek, amelyben a cickafark-kivonat képes volt megvédeni a gyomor nyálkahártyáját a fekély kialakulásával szemben. A kutatók úgy gondolják, hogy ez a hatás annak köszönhető, hogy a a cickafark-kivonat gátolja a gyomornedv elválasztását, miközben növeli a véráramot a gyomor nyálkahártyájában. (Dr. Saeidnia és munkatársai kutatása)
 • A Journal of Research in Medicinal Sciences (Orvostudományi Kutatások Folyóirata) 2017-ben számolt be arról a klinikai vizsgálatról, amelyben a cickafark herbájának kivonata hatásosnak bizonyult az irritábilis bél szindróma (IBS) kezelésében. A készítmény a cickafark mellett gyömbér és indiai tömjén kivonatot is tartalmazott. A harminc napos kezelés alatt a kezelt betegeknél 46 százalékánál csökkent a fájdalom és 60 százalékuknál javultak a emésztőrendszeri tünetek a placebót kapó csoporthoz képest. A kezelt betegek a közérzetük általános javulásáról is beszámoltak. (Dr. Kazemian és munkatársai kutatása)

 

3. A száj és torok nyálkahártyájának egészségét támogató hatása

 • Laboratóriumi kutatások igazolják, hogy a cickafark vizes kivonata hatékonyan gátolta a Staphylococcus aureus, az Escherichia coli, illetve más baktériumok szaporodását. A cickafark antimikrobás hatását illóolaj-, szeszkviterpénlakton- és poliacetilén-tartalmával hozzák összefüggésbe (Dr. Molochko és munkatársai kutatása)
 • Megfigyelték a cickafark gyulladáscsökkentő és antialergén hatását is, amelyet kamazulén-tartalmával hoznak összefüggésbe. (Dr. DerMarderosian kutatása)

Mezei cickafark a népgyógyászatban

 • A népgyógyászatban a mezei cickafarkat láz, asztma, nátha, allergiás nátha, menstruáció kimaradás, ízületi gyulladás, puffadás, gyomorgörcsök, hasmenés, májbetegség esetén használják. Alkalmazzák ezen kívül izzasztásra (meghűlés esetén) és vizelethajtóként is. (TRC Natural Medicines)


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • A csillaggal (*) jelölt kedvező egészségügyi hatás eléréséhez készíts teát a kapszulákból. A részleteket alább, az Adagolás résznél olvashatod. 
 • A mezei cickafark herba fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Fogyasztása nem ajánlott 12 éven aluli gyer­me­keknek, várandós és szoptatós anyáknak, továbbá a fészkes virágzatúak családjába tartozó növényekkel szemben túlérzékeny személyeknek!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó.

Termékünk gyógyszerkönyvi minőségű gyógynövényből készült. Minőségi tanúsítvány letöltése.


Adagolás Naponta kétszer 1-3 kapszula étkezés előtt.
A) Kapszulaként fogyasztva Bő folyadékkal lenyelve.
B) Teaként fogyasztva A kapszulák tartalmát 2 dl forró vízbe helyezve, majd felkeverés után teaként fogyasztva.
Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kivonatból!
Összetevők Kapszulánként 260 mg mezei cickafark virágos hajtás (Millefolii herba) Sonic­Fine® szuper­finom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg véleményed!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 04. 17.
Mielőtt rendelek mindig elolvasom a véleményeket, hogy megerősítést kapjak, érdemes e megvásárolni a terméket. Hezitáltam a cickafarkfű kapszulán, mert mindenki a teát favorizálja, de most rendelek belőle egy dobozzal!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 08.
Azt hittem, hogy, csak teában létezik cickafark, de megörültem neki, amikor rátaláltam a kapszulára. Sokkal praktikusabb, bárhová magammal tudom vinni, így mindig kéznél van, ha szükség van rá. Ja! és ebből is készíthetek teát
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 02.
Erős és rendszertelen volt a menstruációm, a gyógyszerekben nem igazán hiszek. Valami alternatív megoldást kerestem, nekem bejött a cickafarkfű! Lekopogom, mióta szedem, teljesen helyreállt a mensim.
| 5 / 5 csillag!
2020. 08. 17.
Három hónapja használom, nagyon sokat segít a nehéz napokon!

SonicFine szuperfinom gyógynövényporok


Tudtad?

A JAVALLATTM gyógynövény kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövénypornak számos előnyös élettani hatása van: akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság, 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom, sokoldalú felhasználás.
Tudj meg többet SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásárolj két doboz gyógynövénykapszulát és egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

 • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

A mezei cickafarkról

Hatóanyagai

 • Változó összetételű illóolajat, szeszkviterpéneket, flavonokat (apigenin, luteolin stb.), flavonolakat, poliacetiléneket, fenolkarbonsavakat, mindmáig azonosítatlan alkaloidokat és cserzőanyagot tartalmaz.

 

Története

 • A legenda szerint a trójai háborúban Achillesz egy katonatársa sebének vérzését a cickafarkfű páfrányszerű leveleivel állította el. Erre utal a növény latin nemzetségneve: Achillea. Vérzéscsillapító hatását azóta a tudomány is igazolta.
 • A középkorban más nyelvekben például katonák sebfüvének, vérfűnek, katonafűnek nevezték, amelyek mind a növény vérzést elállító képességére utalnak.
 • A keltáknál szent növény volt, begyűjtése különleges szertartás részét képezte. 
 • Az ősi Kínában is alkalmazták gyógyereje miatt. Szárát jósláshoz használták fel: ötven egyforma hosszú pálcikájával igyekeztek feltárni a jövendőt.

 

Elterjedése

 • Az északi féltekén mintegy 140 cickafark faj él, amelyek közül 13 faj fordul elő hazánkban. Mivel ezek alkatilag sokszor nehezen különböztethetők meg egymástól, ezért korábban főként a közönséges cickafarkat (A. millefolium) tartották alkalmasnak gyógyászati felhasználásra. Később a botanikusok rávilágítottak, hogy a legelterjedtebb, gyógyászatban valódi jelentőségű növény a mezei cickafark (A. collina).

 

Leírása

 • Évelő lágyszárú növény. Gyöktörzse tarackszerűen kúszik és több szárat is fejleszt. 50-80 cm magasra nő meg. El nem ágazó szárán szórtan nőnek lándzsás, szárnyaltan többszörösen szeldelt levelei. Virágzata apró fészkekből összetett sátorozó buga. Egy-egy fészekben rendszerint 5 nyelves és öt csöves virág helyezkedik el. Virágszíne fehér.

Akik ezt a terméket megvették

Hasonló termékek

Megjegyzések


A gyógynövénytermékre vonatkozó egészségügyi hatások mindegyike szerepel az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalos jegyzékében, amelyet az EU tagállamai által beküldött tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. A tudományos bizonyítékok értékelése folyamatos, amelyet mi is rendszeresen áttekintünk. Az egészségügyi hatások alatt ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak! Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. A népgyógyászati tapasztalatok bemutatásának célja elsősorban az adott gyógynövény történeti és kulturális szerepének megismertetése. Sem a népgyógyászati alkalmazás, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek!

Keresés