Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi JAVALLATTM gyógynövénykapszula:

 

Réti palástfű herba

Ár:
1.890 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás

 TELEFONOS MEGRENDELÉS 

Ajándékok a vásárláshoz:

Részletes ismertető

Egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

 

1. A széklet sűrítését elősegítő hatása

 • A réti palástfű nagy mennyiségű cseranyagot tartalmaz. A cseranyagok összehúzódásra késztetik a bélnyálkahártyát azáltal, hogy reakcióba lépnek a fehérjékkel és kicsapják azokat. A képződő csapadék védőréteget képez a nyálkahártyán, megakadályozza a további irritációt. Az összehúzódás révén csökken a víz kiáramlása a bélfalból, amely így nem hígítja tovább a székletet. A cseranyagok emellett antibakteriális hatást is kifejtenek, a legtöbb kórokozó baktérium fejlődését gátolják.
 • Laboratóriumi vizsgálatban a palástfű kivonata fokozta a fibroblaszt sejtek mozgékonyságát. (A fibroblasztok olyan sejtek, amelyek finom rostokat (pl. kollagént) választanak ki a kötőszövet sejtek közötti állományába.). A palástfűnek ez hatása fokozott sebgyógyulásra, a sérült bélnyálkahártya-sejtek gyorsabb regenerációjára utal. (Dr. Tasić-Kostov és mtsai. kutatása)

 

2. Menstruáció előtti és alatti jó közérzetet támogató hatása

 • A palástfű hagyományos alkalmazási területei közé tartozik a menstruáció megkönnyítése. Ezt támasztja alá az a romániai kutatás is, amelyben 341 olyan 11 és 17 év közötti lány vett részt, akik erős menstruációs vérzéstől szenvedtek. Az kutatás igazolta, hogy a palástfű segít az erős havivérzés mérséklésében, hatása 3-5 nap alatt alakul ki. Még eredményesebb volt azoknál, akik a menstruáció előtt 10-15 nappal kezdték el használni a palástfüvet. (Dr. Petcu és mtsai. kutatása)

 

3. A torok és száj nyálkahártyájának egészségét segítő hatása

 • A palástfű magas cseranyagtartalma a sérült száj- és toroknyálkahártyát is védi és segíti annak gyorsabb gyógyulását. Ezt igazolja a kutatás is, amelyben olyan betegek vettek részt, akiknek aftás sebek voltak a szájukban. A palástfűkivonatot tartalmazó gél napi háromszori alkalmazása enyhítette a kellemetlenségeket és teljes gyógyulást okozott a betegek többségénél két (60,4%), illetve három (75%) napon belül. Akik nem kaptak kezelést, ott a gyógyulás aránya két nap után csupán 10,4%, míg három nap után is csak 33,3% volt. Nemcsak az eredmények igazolták a palástfű hatásosságát, de a betegek nagy része is kiválónak tartotta az afta kezelésének ezt a módját. (Dr. Shrivastava és mtsa kutatása)

Réti palástfű a népgyógyászatban

 • A népgyógyászatban is főképp olyan területeken használják, ahol kihasználható a palástfű magas cseranyagtartalma. Használják külsőleg kisebb sérülések kezelésére, szájöblögetésre, belsőleg emésztőrendszeri panaszokra, gyulladáscsökkentésre, vízhajtóként, hasmenésre, emellett izomgörcsök oldására, fájdalmas menstruációra is.   (TRC Natural Medicines)

Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • csillaggal (*) jelölt kedvező egészségügyi hatás eléréséhez készíts teát a kapszulákból! A részleteket lent, az Adagolás, összetevők résznél olvashatod. 
 • A réti palástfű herbájának fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Fogyasztása közben kialakuló székrekedés esetén mérsékelje vagy szüneteltesse szedését!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó.

Termékünk gyógyszerkönyvi minőségű gyógynövényből készült. Minőségi tanúsítvány letöltése.


Adagolás Naponta kétszer 1-3 kapszula étkezés előtt.
A) Kapszulaként fogyasztva Bő folyadékkal lenyelve.
B) Teaként fogyasztva A kapszulák tartalmát 2 dl forró vízbe helyezve, majd felkeverés után teaként fogyasztva.
Tudd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Összetevők Kapszulánként 300 mg réti palástfű herba (Alchemillae herba) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

5.00
8 értékelés
5
(8)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg véleményed!
| 5 / 5 csillag!
2021. 06. 07.
Örülök hogy rátaláltam erre az oldalra! Rengeteget segített rajtam. Semmi másban nem bíztam csak a gyógynövényekben.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 05. 06.
Nagyapám még maga gyűjtögette a palástfüvet és a különféle gyógynövényeket minden bajra. Ma már sajnos erre nekünk nincs időnk, viszont a tudását átadta, és magunkon is tapasztaltuk mekkora erő rejlik a gyógyfüvekben. Nagyon örülök, hogy rátaláltam a Javallat kapszuláira, mert minden benne van, amire szükségünk lehet. Rendeltem belőlük egy egész házipatikára valót, így mindig van mihez nyúlni.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 05. 06.
Már másnap megérkeztek a kapszulák. Köszönöm
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 05. 06.
Hasmenésre a legjobb!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 05. 06.
Mindig tartok itthon gyógynövényeket és a betegeimnek is szívesen ajánlom. Különösképp a palástfüvet, mert nagyon gyorsan megszünteti a hasmenést és az ezzel járó panaszokat.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 07.
Nagyon köszönöm az ügyfélszolgálat segítségét. Így ki tudtam választani mi az a gyógynövény ami segítségemre lehet.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 04.
A réti palástfüvet nőgyógyászati problémáimra rendeltem. Kitűnően bevált. Köszönöm a segítséget. Fogok még rendelni.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 03.
A Réti palástfüvet gyermekkorunkban akkor kaptuk, ha hasmenésünk volt. A gyermekeimnél a mai napig alkalmazom ilyen esetben, de teaként nem igazán szerették meginni. Így kapszulába rejtve viszont már nem is kérdés. Remek megoldás!

SonicFine szuperfinom gyógynövényporok


Tudtad?

A JAVALLATTM gyógynövény kapszulákban lévő szuperfinom instant gyógynövénypornak számos előnyös élettani hatása van: akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség, 8x nagyobb biológiai aktivitás, 2x jobb oldhatóság, 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, 3x erősebb antioxidáns hatás, 2x több vízoldható rost, 100% hatóanyagtartalom, sokoldalú felhasználás.
Tudj meg többet SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok előnyeiről!

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásárolj két doboz gyógynövénykapszulát és egy olyan könyvvel is gazdagabb leszel, amely segít eligazodni a gyógynövények között:

 • bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

A réti palástfűról

Hatóanyagok

 • Cseranyagok (többek között ellágsavak és galluszavak), flavonoidok (kvercetin, luteolin, proantocianidinek), triterpének.

 

Története

 • A palástfüvek jellegzetessége, hogy a levelük színén összegyűjtik a harmatot, amely nagy kerek cseppek formájában jelenik meg. 
 • A középkori alkimisták úgy hitték, hogy a levélről összegyűjtött vízcseppek segítségével létre tudják hozni a bölcsek kövét. Erre utal a növény tudományos neve is: Alchemilla
 • Mintegy 250 palástfűfaj ismert, amelyek sokszor csak nagyon nehezen különböztethetők meg egymástól. Mivel közeli rokon fajokról van szó, ezért hatóanyagaik összetétele és mennyisége csekély mértékben tér el egymástól.
 • Hazánkban valamennyi palástfűfaj védett, eszmei értékük 5000 Ft. 

 

Elterjedése

 • A réti palástfű sokfelé elterjedt Európában, hazánkban is találkozhatunk vele. 700 méteres magasságig találkozhatunk vele természetes, háborítatlan, nedves élőhelyeken. Hazánkban főképp a Bükkben és a Mátrában vannak nagyobb állományai.

 

Leírása

 • Évelő növény, jellegzetes nagy, kerek ujjasan karéjos levelekkel, fogazott levélszéllel. Nyár közepén virágzik, de apró zöldessárga virágai nem túl látványosak.

Akik ezt a terméket megvették

Hasonló termékek

Megjegyzések


A gyógynövénytermékre vonatkozó egészségügyi hatások mindegyike szerepel az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalos jegyzékében, amelyet az EU tagállamai által beküldött tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. A tudományos bizonyítékok értékelése folyamatos, amelyet mi is rendszeresen áttekintünk. Az egészségügyi hatások alatt ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak! Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. A népgyógyászati tapasztalatok bemutatásának célja elsősorban az adott gyógynövény történeti és kulturális szerepének megismertetése. Sem a népgyógyászati alkalmazás, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek!

Keresés