Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

Vállalkozásunk indulása kutatással kezdődött 2018-ban. Olyan megoldást kerestünk a gyógynövények feldolgozására, amely:

  • kényelmes, egyszerű fogyasztást tesz lehetővé.
  • alkalmas arra, hogy a gyógynövények nagy többségét azonos technológiával dolgozhassuk fel, így széles kínálatot vonultathassunk fel.
  • elég kíméletes ahhoz, hogy eredeti állapotukban megőrizze a gyógynövények hatóanyagait.
  • lehetővé teszi, hogy a feldolgozás során ne veszítsünk jelentős mértékben hatóanyagokat.
  • olyan gyógynövényeket sem zár ki a termékkínálatból, amelyekkel csak teaként, szirupként stb. fogyasztva érhető el a kívánt egészségügyi cél.

A megoldásra és a feldolgozáshoz szükséges technológiára végül Távol-Keleten találtunk rá, ahol évszázadok óta nagy hagyománya van a szuperfinom porok készítésének. Ilyen szuperfinom por például a zöld teából készített matcha tea. Bár azt sokszor még ma is hagyományos forgómozsárban készítik (akár nagyüzemi szinten is), az utóbbi évtizedekben megjelentek azok technológiák is, amelyekkel jelentősen felgyorsítható a gyártás, miközben a gyógynövényekben lévő hatóanyagok mennyisége és minősége is megőrizhető a szuperfinom porok gyártásánál. A többéves éves kísérletezés és fejlesztés eredményeképpen ma már a gyógynövények túlnyomó többségéből képesek vagyunk szuperfinom instant gyógynövényporok előállítására, amelyek előnyeiről itt olvashatsz.

 

Együtt lélegzünk a gyógynövényekkel

Hiszünk abban, hogy a gyógynövények a maguk teljességében támogatják egészségünket és csakis a bennük lévő több tíz vagy száz anyag együttes hatásával érhetjük el a legjobb eredményeket. Ezért fejlesztettük ki egyedülálló gyártási technológiánkat, amely biztosítja, hogy a gyógynövények valamennyi fontos összetevője a kapszuláinkba kerüljön.

Folyamatosan szemlézzük a gyógynövények egészségügyi hatásaival kapcsolatos kutatásokat. A gyógynövények leírásánál ezek teljes körű bemutatására törekszünk, az új eredményeket rendszeresen közzétesszük honlapunkon. Emellett mindent tudni akarunk róluk, legyen szó történetükről, botanikájukról, élőhelyükről, a velük kapcsolatos népgyógyászati tapasztalatokról, hatóanyagaikról, hatásmódjukról és a legújabb klinikai kutatási eredményekről. Soha nem az aktuálisan divatos, mindent gyógyító „csodanövények” érdekelnek bennünket, mert hiszünk abban, hogy az európai és azon belül is a magyar népgyógyászat bőségesen elegendő forrást biztosít sok betegség természetes úton való kezelésére. Ezért is bővítjük folyamatosan kínálatunkat a már jól bevált – sőt gyakran indokolatlanul háttérbe szorult – természetes kincsekkel. 

 

Vállalkozásunk vezetőjének bemutatkozása

Aki egy kicsit is érdeklődik a természet iránt, előbb utóbb megismerkedik a gyógynövényekkel. Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy ehhez már korán, egyetemi éveim alatt szakavatott segítséget kaptam a Szenti István Egyetem Kertészettudományi Karán. Huszonkét évvel ezelőtti mesterképzésem során olyan európai hírű szaktekintélyek segítettek a tudás elsajátításában, mint dr. Bernáth Jenő vagy Zámboriné dr. Németh Éva.

A sors azonban az élet más területére sodort, a gyógynövényekkel való foglalkozás sokáig háttérbe szorult. Egészen addig, amíg egymás után három új vendég érkezett a családba (majd 2021 februárjában a negyedik is). Minden szülő a legjobbat akarja nyújtani gyermekeinek, én is így voltam ezzel, ezért keresni kezdtem azokat a gyógynövényeket, amelyek a leginkább hasznára válhatnak családunknak. Lassan azon vettem észre magam, hogy egyre több gyógynövény jelenik meg a kertemben, a természetet járva pedig – korábbi tudásomat előcsalogatva – mindig új és új gyógynövényeket próbálok felfedezni.

Végül megszületett a döntés, jelentkeztem az államilag elismert, egészségügyi szakdolgozói képesítést adó fitoterapeuta képzésre, amelynek elvégzéséről 2017-ben kaptam meg az oklevelet. Ekkor azonban még nem éreztem úgy, hogy elegendő ismerettel rendelkezem, ezért ismét visszamentem tanulni alma materembe, ahol gyógynövény-alkalmazási szakmérnöki oklevelet szereztem.

Már a szakmérnök képzés alatt is leginkább az foglalkoztatott, hogy miképp lehet értékelni és egymással összehasonlítani a gyógynövényeket, hogy egy adott egészségi állapot vagy betegség kezelésére a legjobbat választhassuk közülük. A szakdolgozatomat is erről a témáról írtam, amelyet többek között így értékelt a Gyógy- és Aromanövény Tanszék docense: "a választott téma bemutatása és értékelése nagyon tanulságos, oktatási háttéranyagként, kézikönyvként ajánlható a tanszék munkatársai számára”.

A szakmérnöki oklevél átvételét követő két évben tovább kutattam a gyógynövényeket, miközben folyamatosan kísérleteztem egy újfajta gyártástechnológia kifejlesztésével.

2017-ben Monor város önkormányzata azzal a feladattal bízott meg, hogy legyek a városi szakrendelő előtt kialakított új gyógynövényparknak szakértője. A gyógynövénypark, amely ma már szintén a JAVALLAT nevet viseli, jelenleg Közép-Európa legnagyobb szabadon látogatható gyógynövény-gyűjteménye. A park célja – a növények megismertetésén túl –, hogy a természetes megoldások iránt elkötelezett emberek maguknak is összeállíthassák házi „zöld patikájukat”, amit a gyógynövények mellett elhelyezett táblák is segítenek.

A gyógynövényparkkal és a gyógynövényekkel kapcsolatban számos médium készített riportot velem, így többek között az Index.hu, a Híradó.hu, a Karc FM, a Kossuth Rádió és, a Magyar Hírlap. Évek óta rendszeresen jelennek meg gyógynövényekkel kapcsolatos írásaim a Régió és a Lokáció újságokban.

2018-ban született meg a döntés, hogy saját gyógynövénygyártó és -forgalmazó vállalkozást indítok, mivel úgy gondoltam, hogy a gyógynövényekkel kapcsolatos tudásomat így tudom a legjobban mások javára fordítani. Márkanévnek a „javallat” szót választottam, mivel hangzása egyszerre idézi a múltat, utalva a gyógynövények évezredes használatára, másrészt egyértelműsíti, hogy a gyógynövények a mai napig javallhatók többféle betegség megelőzésére, kezelésére, egészségünk fenntartására.

Kiváló minőségű gyógynövénytermékeinkkel, továbbá a velük kapcsolatos tudományosan megalapozott tudással kívánok jó egészséget!

Papp János

Keresés