Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mentes

Valamennyi gyógynövénykapszulánk:

 

ŐSZI MARGITVIRÁG GYÖMBÉRREL ÉS KASSZIA FAHÉJJAL

Ár:
2.490 Ft

60 db szuperfinom instant gyógynövényport tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényekből

Az őszi margitvirág egészségügyi hatása:

1.  Támogatja a fej ellazulását.

A gyömbér és a kasszia fahéj egészségügyi hatásai:

2. Elősegítik a vitalitást, hozzájárulnak a fáradtság csökkentéséhez.

3. Támogatják az emésztés egészségét.

Hűségpontok: 249
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (7)
Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2023. október 05.
Menny.:db

Telefonon vagy üzletben

MEGRENDELEM TELEFONON 

ÜZLETBEN VÁSÁRLOM MEG

Részletes ismertető

Ezért ajánljuk:


 

A gyógynövények egészségügyi hatásait alátámasztó tudományos bizonyítékok

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a gyógynövényekre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövények pozitív egészségügyi hatásait. ⇒ További részletek

 

1. Az őszi margitvirág fej ellazulását támogató hatása

 • Az őszi margitvirág hatóanyagi kísérleti körülmények között simaizom lazító hatásúak voltak, hatásuk a koncentráció függvényében volt enyhébb vagy erősebb (Hay).

 • Számos kísérletben igazolták az őszi margitvirág gyulladáscsökkentő hatását. A kutatások szerint az őszi margitvirág hatóanyagai a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekhez hasonlóan a COX-2 nevű gyulladást közvetlenül kiváltó enzimet gátolják, de emellett más gyulladásserkentő anyagok képződését is akadályozzák (Hwang, Makheja, Collier). A kutatók az őszi margitvirágban nagy mennyiségben jelen lévő partenolidot tartják a fő gyulladáscsökkentő összetevőnek. Egy kutatásban azonban kimutatták, hogy a partenolidot nem tartalmazó őszimargitvirág-kivonat is gyulladáscsökkentő hatású volt és ugyanúgy képes volt gátolni a gyulladást elősegítő enzimeket, citokineket és prosztaglandinokat (Sur).

 • Az őszi margitvirággal 1985-ben végezték az első embereken végzett vizsgálatot, amelyet a Britt Orvosi Folyóiratban tettek közzé. A vizsgálatban tizenhét beteg vett részt, akik korábban naponta fogyasztottak friss őszi margitvirág levelet a migrén megelőzésére. A résztvevőket két csoportra osztották: nyolcan őszi margitvirágport kaptak, kilencen pedig placebót (vagyis hatóanyagmentes készítményt). Azoknál, akik placebót kaptak, jelentősen megnőtt a fejfájás, az émelygés, valamint a hányás gyakorisága és súlyossága a kezelés első hónapjaiban. Az őszi margitvirág kapszulákat fogyasztó csoportban nem történt változás sem a migrénes tünetek gyakoriságában, sem azok súlyosságában. Ez kutatás bizonyította először, hogy a folyamatosan szedett őszi margitvirág por megelőzi a migrénes rohamokat (Johnson).

 • A neves Lancet folyóiratban 1988-ban jelent meg annak a klinikai vizsgálatnak az eredménye, amely szintén alátámasztotta az őszi margitvirág migrénellenes hatását. Ebben a vizsgálatban 72-en vettek részt, egy részük őszi margitvirág kapszulát, a másik felük pedig placebót kapott négy hónapon keresztül. Négy hónap elteltével a két csoport között kicserélték a készítményeket, így a korábban placebót szedő személyek kapták az őszi margitvirágot. Az őszi margitvirágot szedőknél jelentősen csökkent a migrénes rohamok száma, erőssége és gyakorisága, valamint hányás is sokkal ritkábban fordult elő. Jelentős mellékhatások nem fordultak elő a nyolc hónapos kísérlet alatt (Murphy).

 • Izraeli kutatók négy hónapon keresztül vizsgálták az őszi margitvirág hatását ötvenhét betegen, akiket két csoportra osztottak. Az első két hónapban mindkét csoport őszi margitvirággal kezeltek migrén ellen. A harmadik hónapban a csoport egyik fele továbbra is őszi margitvirágot kapott kezelésként, viszont a másik csak placebót. A negyedikben pedig megfordították a két csoport kezelését. Természetesen résztvevők nem tudták, hogy éppen milyen kezelésben részesültek. Az eredmények azt mutatták, hogy az őszi margitvirág jelentősen csökkentette a fájdalom intenzitását a placebo-kezeléshez képest. Ezenkívül erőteljes csökkenést figyeltek meg a migrénes rohamokhoz általában kapcsolódó tipikus tünetek, mint például a hányás, hányinger, zajérzékenység és fényérzékenység tekintetében. Amint placebóval helyettesítették az őszi margitvirágot a kezelt betegeknél, egyből a fájdalom intenzitásának fokozódását, valamint az egyéb tünetek súlyosbodását észlelték. Ezzel szemben a korábban placebót kapó személyeknél, az őszi margitvirág kezelés hatására csökkent a fejfájás intenzitása, valamint a kapcsolódó tünetek súlyossága (Palevitch)

 • Egy Németországban végzett kutatás alátámasztotta azt a korábbi megfigyelést, hogy az őszi margitvirág azoknál bizonyul hatásosabbnak, akiknél korábban gyakrabban (havonta legalább négy alkalommal) fordult elő migrénes fejfájás (Pfaffenrath)

 • Az őszi margitvirág kombinációs készítményekben is hatásosan csökkentette a migrénes fejfájás előfordulását. Az őszi margitvirágot magnéziummal és Q10-koenzimmel együtt alkalmazták. A készítmény jelentősen csökkentette a migrénes fejfájással járó napok számát a résztvevőknél, akik korábban legalább havi 2 migrénes rohamról számoltak be. A résztvevőknek korábban átlagosan 4,9-szer volt migrénes fejfájásuk havonta, a három hónapos kezelés végén pedig csak átlagosan 1,3-szor. A betegek 75 százalékánál legalább felére csökkent a migrénes napok száma.  A szorongásos és depressziós tüneteket tapasztalók száma is sokkal kevesebb lett. A kiinduláskori 62 százalékról 35 százalékra csökkent a depressziós, míg 52 százalékról 30 százalékra csökkent a szorongásos tünetek aránya (Guilbot)

 • Az őszi margitvirág hatását gyerekeken is vizsgálták egy kombinációs készítményben, amely egy másik gyógynövényt (Andrographis paniculata), valamint B2-vitamint és Q10-koenzimet is tartalmazott. A migrén a gyermekkori krónikus fájdalom egyik legelterjedtebb megnyilvánulása. A rendelkezésre álló kezelések sokasága ellenére a szülők gyakran aggódnak a gyógyszeres terápiák miatt, és sokszor a gyermekorvosok sem írják fel szívesen őket. Ezért egyre nagyobb az érdeklődés a gyerekek esetében is a visszatérő migrénes fejfájások kezelésére használt természetes készítmények iránt. Az olaszországi kutatásban 91-gyerek vett részt, akik 16 héten keresztül kapták a készítményt. Az eredményeket 16 hét elteltével, illetve a 20. és a 32. héten is értékelték. A vizsgált készítmény több mint felére csökkentette a fejfájás gyakoriságát és a migrénes rohamok számát a kezelési időszak alatt, de a hatás a kezelés vége után is megmaradt. (Moscano)

 

2. A gyömbér vitalitást fokozó hatása

 • A migrén kezdeti tüneteinek megjelenésekor az őszi margitvirágot gyömbérrel együtt alkalmazva a kutatásban részt vevők 48 százalékánál szűnt meg a fájdalom két órán belül, 34 százalékuknál pedig csak enyhe fejfájás alakult ki. A résztvevők 59 százaléka volt elégedett a kezeléssel és 41 százalékuk azonos hatásúnak értékelte, mint a korábban felírt készítményeket (Cady).

 • Iráni kutatók 100 fő részvételével végzett klinikai vizsgálatban a gyömbér és egy fejfájásra alkalmazott gyógyszer akut migrénre való hatását hasonlították össze. Mérték a fejfájás időtartamát, a fejfájástól a gyógyszerbevételig eltelt időt, és feljegyezték a betegek önértékelését 5 különböző migrénes rohamról. 250 mg gyömbér fájdalomcsillapító hatása összevethető volt a 50 mg gyógyszeres kezelés hatásával. A gyömbér mellett szólt az is, hogy kisebb eséllyel okozott mellékhatásokat (Maghbooli).

 

3. A termékben lévő gyógynövények egészséges emésztést támogató hatása

 • Az őszi margitvirágban nagy mennyiségben jelenlévő szeszkviterpén-laktonok keserű ízűek.  Amikor a nyelven és a száj nyálkahártyán elhelyezkedő ízérző receptorok keserű ízt érzékelnek, a bolygóidegen (nervus vagus) keresztül reflexesen fokozzák a nyál-, a gyomornedv-, hasnyál- és epeelválasztást, összehúzódásra késztetik az epehólyagot. A keserűanyagok emellett fokozzák a bélperisztaltikát is. A javuló emésztés hatására jobban szívódnak fel a vitaminok és az ásványi anyagok is, emellett nem jelentkezik az étkezések utáni fáradtság, tompaság.

 • A klinikai kutatások azt mutatják, hogy az 1-10 éves gyermekeknél, akik akut gyomor-bélhurut okozta hányásban szenvednek, egyetlen adag gyömbér bevétele 20%-kal csökkenti a hányás kockázatát a következő 8 órában a placebóval összehasonlítva (Nocerino).

 • A gyömbért, boswelliát és cickafarkfát tartalmazó kapszula napi háromszori 30 napon át tartó bevétele csökkenti a hasi fájdalom gyakoriságát és súlyosságát, valamint a puffadás súlyosságát a placebóhoz képest enyhe vagy közepes fokú IBS-ben szenvedő nőknél (Kazemian).

 • Egy másik klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy a gyömbért, angol lómentát és lila sásgumót tartalmazó gyógynövénykeverék napi háromszori szedése 8 héten keresztül javítja az IBS tüneteit, beleértve a hasi fájdalmat, a széklet gyakoriságát, a széklet konzisztenciáját, a hiányos székletürítés és a sürgősség érzését az alapállapothoz képest (Sahib).

 • Számos emésztőrendszeri megbetegedés kiváltó okaként egyes baktériumok elszaporodása figyelhető meg. Laboratóriumi vizsgálatokban a gyömbér erős antibakteriális hatását igazolták a gyomorfekélyt előidéző Helicobacter pylori és a gyerekeknél súlyos hasmenést okozó  Campylobacter jejuni, és még számos egyéb baktériumokon is tesztelve (Mahadi; Cwikla).

 • A fahéj más fűszereként is használt gyógynövényekhez hasonlóan kedvező hatással van az emésztésre. A kísérletek szerint csökkenti a gyomorsavtermelést és gátolja a bélrendszeri fekélyek kialakulását (Rao).

 • A fahéj hatóanyagai csökkentik a bélfalak simaizmainak görcskészségét.

 • Antibakteriális hatóanyagai számos, az emberi bélrendszerben előforduló baktérium fejlődését gátolják, amelyek elszaporodása bélrendszeri panaszokat okozhat. A hatóanyagai közül elsősorban a fahéjaldehidek és a szalcilaldehid  gátolta a baktériumok fejlődését (Lee, Kim).


Figyelmeztetések, ellenjavallatok

 • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Amennyiben rendszeres fejfájással küzd, konzultáljon orvosával a pontos diagnózis érekében!
 • Fogyasztása nem ajánlott 10 éven aluli gyer­me­keknek, várandósság alatt, továbbá epeúti szűkület, illetve a fészkes virágzatúak családjába tartozó növényekkel szembeni túlérzékenység esetén!
 • 10-14 éves kor között fél adag fogyasztása javasolt a kapszulákat felbontva, majd a tartalmukat forró vízzel felöntve (további részletek az adagolásnál).
 • 4 hónap  után tartson legalább egy hét szüntet fogyasztásában!
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32484/2023 


Termékünk bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

Minőségi tanúsítvány letöltése gyártási tételszám szerint, amely megtalálható a termék dobozának nyakán, a minőségmegőrzési idő alatt:
08502

 

ADAGOLÁS Naponta 3x1 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A termékben lévő gyógynövények kedvező egészségi hatásai kifejezettebben érvényesülnek ezen a módon fogyasztva. A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Tudd meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK Szuperfinom instant gyógynövénypor (kapszulánként 200 mg őszi margitvirág herba [Tanaceti parthenii herba], 150 mg gyömbér gyöktörzs [Zingiberis rhizoma] és 150 mg kasszia fahéjfa kéreg [Cinnamomi cassiae cortex]), kapszulahéj:zselatin.

Vélemények

4.14
7 értékelés
5
(5)
4
(0)
3
(1)
2
(0)
1
(1)
Írja meg véleményét!
| 3 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 08. 19.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 15.
Minden rendben volt, rendszeresen rendelek a Javallat-tól. Elégedett vagyok a termékekkel.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 15.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 10. 13.
Príma termék, valóban hatásos, Édesanyám vulkánkitörés-szerű fejfájását ezzel enyhíteni tudtuk. Csak ajánlani tudom!
| 5 / 5 csillag!
2022. 09. 06.
Az évek alatt többször volt látáskiesésem/látászavarom, ami szédüléssel is járt és nem követte migrénes fejfájás. Nem vagyok fejfájós, de egyszer előfordult, hogy 3 napig fájt a fejem, úgy, hogy nem tudtam aludni sem. Ilyet még egyszer nem szeretnék és inkább megelőzöm, mint utólag szedjek gyógyszereket. Az orvosok erre azt mondták, hogy migrén aura. Valamelyik doki ajánlotta az öszi margitvirágot. Nekem nagyon bevált, azóta sokkal ritkábban vannak ilyen problémáim és még a klimaxra is jó.
| 5 / 5 csillag!
2022. 06. 14.
Változókorba lépve megjelent a migrénes fejfájás is. Nagyon sokat segített az őszi margitvirág a fájdalom csillapításában. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
| 1 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 03. 29.
Sajnos nincs semmilyen hatása, elsősorban fejfájás miatt rendeltem, de nem segített, pedig nagyon szeretem a gyógynövényeket és inni is szoktam

Az őszi margitvirágról

Hatóanyagai

 • Az őszi margitvirágnak eddig legalább 39 összetevőjét azonosították. Korábban a kutatók úgy vélték, hogy a migrénellenes hatásért kizárólag a nagy mennyiségben jelen lévő szeszkviterpén-laktonok, azon belül is főképp a partenolid a  felelősek. Ma már egyéb összetevőket is azonosítottak, amelyek szintén kiválthatják a migrénellenes hatást, ezek a melatonin, valamint egyes zsíroldékony flavonoid glikozidok, mint a tanetin, a kaepferol, az apigenin, és a luteolin-7-glükuronidok. Közel egy százaléknyi illóolajat tartalmaz, amelynek fő összetevői: alfa-pinén, kamfén, limonén, gamma-terpinén, béta-ocimén, linalool, p-cimén, krizantenol, kámfor és krizantenil-acetát.

 

Története

 • Az őszi margitvirágot az ókori orvosok: Dioszkuridész és Galénosz is használta. Elsősorban menstruációs, szüléssel kapcsolatos problémákra ajánlották.
 • A növény tudományos neve Tanacetum parthenium, amelynek második tagja görögül „szűzek”-et jelent.
 • A középkorban előszeretettel ültették a házak köré, mert úgy gondolták, hogy a levegő megtisztításával távol tartja a maláriát.
 • Főzetét maláriás láz csillapítására is használták, erre utal angol neve, a „feverfew”, ami lázcsillapítót jelent.
 • Ételek fűszerezésére is használják, erre utalnak szinonim nevei is: bécsi tárkony, indai tárkony, karácsonyi morzsika.
 • A középkorban búskomorságra (depresszióra) is ajánlották, amit néhány modern klinikai vizsgálatnak sikerült megerősítenie.

 

Elterjedése

 • A Balkán-félszigetről származik. Európában mindenütt dísznövényként ültetik, számos fajtája ismert. Magyarországon gyakran kivadulva is találkozhatunk vele.

 

Leírása

 • 50–70 cm magasra növő évelő növény. Szára sűrűn elágazó, alsó részén elfásodik. Levelei tojásdadok, sárgászöld színűek, csipkés szélűek, szőrösek, szárnyasan összetettek. Fészekvirágzatai nyáron jelennek meg, fehér sziromlevelekkel és sárga belső résszel. 

Herbárium


Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Herbárium - A gyógynövények hagyománya és tudománya

Vásároljon két doboz gyógynövénykapszulát és megajándékozzuk egy gyógynövények közötti eligazodást segítő könyvvel is!

 • A könyv bemutatja, hogyan maradtak a gyógynövények évezredeken keresztül fontos eszközei egészségünk megőrzésének;
 • részletesen ismereti a legfontosabb hatóanyagokat és hatásmódjukat;
 • áttekintést ad a legfontosabb gyógynövény-készítményekről, hasznos tanácsokat ad a gyógynövények gyűjtéséhez;
 • megmutatja, hogy az egyes gyógynövényeket hogyan és milyen egészségügyi célból érdemes használni;
 • több mint 60 gyógynövény tudományos igényességű leírását tartalmazza.

Akik ezt a terméket megvették

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(38)
2.490 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(93)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(56)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(45)
2.890 Ft
A termék gyártása megszűnt
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(38)
2.490 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
2.490 Ft
Raktáron

Hasonló termékek

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(38)
2.490 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(22)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(34)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag!(11)
2.490 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(16)
2.490 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(15)
2.190 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(11)
1.990 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(17)
2.190 Ft
Raktáron

Keresés